Tietoa meistä

SIA Jäätelön maahantuonti ja myynti Suomessa alkoi vuonna 2002. Oy Östman Trading Kokkolasta alkoi tuoda sitä maahan pietarsaarelaisen Sun Ice jäätelötehtaan lopetettua toimintansa. Vuodesta 1978 asti perheyrityksemme oli myynyt tätä pietarsaarelaista jäätelöä.

Halusimme löytää tilalle yhtä laadukkaan, kermaisen ja parhaista raaka-aineista valmistetun jäätelön. SIA Glass täyttikin kaikki kriteerit, mitä vaadimme täydelliseltä jäätelöltä.

Östman Trading on pieni perheyritys, jossa juuri vaihtui toinen sukupolvi vetämään yritystä. Tuomme maahan SIA jäätelöä Ruotsista sekä myymme sitä ympäri Suomen.


Asiakkaitamme ovat mm. kahvilat, jäätelökioskit, erilaiset kesäpaikat, suurkeittiöt, pienemmät ja isommat marketit ja ruokakaupat...

Toimipaikkamme on Kokkolassa, jossa meillä on varastot, toimisto sekä jäätelömyymälä. Täältä myös tapahtuu jakelu ympäri Suomen.

Jäätelömyymälässä on myynnissä koko SIA Jäätelö valikoima eli reilu 120 eri vaihtoehtoa. Lisäksi myymälästä löytyy aina edullisia poistoeriä.

Tärkeimpänä asiana meille on jäätelön paras laatu. Jäätelöt valmistetaan aina tuoreesta kermasta sekä laadukkaista raaka-aineista. Valikoimassamme oleva premium-sarjan Vanilja jäätelö valittiinkin maailman parhaaksi jäätelöksi loppu vuodesta 2019. Kilpailussa jäätelönvalmistajat ympäri maailman sokkomaistelevat vaniljajäätelöitä ja valitsevat näin parhaimman jäätelön. Tästä olemme ylpeitä!

Valikoimasta löytyy jokaiselle kuluttajalle tuotteita. Perus kermajäätelöiden lisäksi valikoimassa on laktoosittomia, vegaanisia kookoskermajäätelöitä sekä sorbetteja, suurin osa tuotteista on myös gluteenittomia, ilman lisättyä sokeria olevat kermajäätelöt jne. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle oma jäätelönsä.

Myös ympäristöasiat ja kestävä kehitys ovat asioita, joita pidämme tärkeinä ja joihin tehtaalla satsataan vuosi vuodelta enemmän.

Sia Glass jäätelövalmistajana


Jäätelö, johon voit luottaa!


SIA Jäätelö on arvojen ja ympäristön jäätelö. Arvoja ovat myllyjen, viljelijöiden, yrittäjien ja yhteisörakentajien sukupolvet. Ympäristö on Slöinge Hallannissa: hedelmälliset viljapellot, Suse-joen kosket ja Suse-laakson ympärillä olevat vihreät kukkulat. Siellä lehmämme laiduntavat ja siellä kehitämme ja valmistamme jäätelöämme. Siellä sielumme ja historiamme ovat.

Aina tuoreesta kermasta


SIA Jäätelön filosofia on erilainen kuin muilla jäätelönvalmistajilla. Jotta voimme varmistaa, että jäätelömme valmistetaan aina ruotsalaisesta kermasta, teemme yhteistyötä vain kolmen maitotilan kanssa. Sen lisäksi meillä on oma tila Berte Gård, jossa on 240 lehmää.
Jäätelömeijerimme sijaitsee luonnonkauniissa eteläisessä Hallandissa.

Aina vapaata palmuöljystä


1.1.2020 lähtien koko valikoimamme on palmuöljystä vapaata. Sitäkään ennen itse jäätelöissä ei ole ollut palmuöljyä, ja nyt olemmekin korvanneet jäätelöissä olevat lisukkeet esim. kastikkeet, hillot, suklaakuorrutteet palmuöljyttömillä vaihtoehdoilla.

Kestäviä raaka-aineita ja pakkauksia


Valitsemme mieluummin tuotteita luonnon omasta varastosta, kuten tuoreen kerman, maidon, marjat, pähkinät ja suklaan ja näistäkin suurin osa on ruotsalaisia raaka-aineita.

Luonnollinen osa SIA Jäätelön ympäristöstrategiaa on vähentää kasvihuonepäästöjä. Lanseerasimme mm. paperisen pakkauksen meidän ekologisiin ja laktoosittomiin jäätelöihin. Uusi pakkaus on suurimmaksi osaksi uusiutuvaa raaka-ainetta ja vähentää meidän ilmastovaikutusta pienentämällä hiilidioksidikuormitusta 50 %, verrattuna aikaisempaan pakkaukseen. Purkki lajitellaan kierrätyksessä paperiin.

Käytämme myös 100 % uusiutuvaa energiaa, vain vihreää sähköä. Lisäksi meillä on oma vesivoimala sekä biokaasulaitos.

Laatumerkkimme


Cocoa Horizons

Kaikki kaakaoraaka-aine tuotteissamme on Cocoa Horizons-sertifioitua. Cocoa Horizons on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävänä on parantaa kaakaonviljelijöiden elinoloja ja varmistaa kaakaon kestävä tuotanto tulevaisuudessa. Lisää voit lukea: www.cocoahorizons.org


EU-luomumerkki

EU luomumerkki kertoo, että tuote on tuotettu tai valmistettu EU:n luomuehtojen mukaisesti. Jalostettujen tuotteiden (kuten jäätelö) osalta tämä tarkoittaa, että vähintään 95% ainesosista kasvatetaan luonnonmukaisesti.
Lisää voit lukea: https://proluomu.fi/mita-on-luomu/luomumerkki/


Vegaaniset jäätelöt

Valikoimassamme olevat vegaaniset tuotteet merkitsemme omalla vegaaninen-symbolilla. Omat vaatimukset tälle merkinnälle ovat, että tuote valmistetaan maidottomista tuotteista ja eivät myöskään sisällä jäämiä maidosta tai soijasta, eikä niissä ole alkuperää eläimistä.


Kestävyys — itsestäänselvyys


Ympäristö ja kestäväkehitys ovat olleet SIA Glass:lle tärkeitä arvoja perheyrityksen alusta lähtien. Perhe on ollut maanviljelijöitä ja myllynomistajia jo 450 vuoden ajan. Olemme Ruotsin ”vihrein jäätelö”, mutta se ei riitä meille. Teemme laajaa kestävän kehityksen työtä, jonka tavoitteena on olla ilmastoneutraali ja puolittaa ilmastopaineemme vuoteen 2025 mennessä.

Yksi ympäristöaskel eteenpäin on biokaasulaitos omalla Berte Gård-tilallamme, joka käsittelee jäätelötehtaan jäännökset ja muuttaa ne energiaksi. Toinen askel on yhteistyömme Cocoa Horizons säätiön kanssa. Tämä takaa käyttämämme kaakaon olevan kestävästi valmistetun. Lisäksi kaikki valmistamamme jäätelöt ovat 1.1.2020 lähtien vapaita palmuöljystä. Olemme työskennelleet kauan ja kovasti, että onnistuisimme tässä ja olemme uskomattoman ylpeitä, kun olemme saavuttaneet tämän tavoitteen.

Olemme työskennelleet ympäristökysymyksien parissa pitkän ajan, hyvillä tuloksilla ja ympäristö- ja laatujärjestelmät ovat kohdillaan. Nyt haluammekin jatkaa työtä kestävän kehityksen parissa edelleen.

Historia - Ruotsin vanhin perheyritys


SIA Glass aloitti jäätelönvalmistuksen vuonna 1961, mutta perheyrityksen juuret ulottuvat 450 vuoden taakse. Yritys sijaitsee Ruotsin Hallandissa, Slöingen kunnassa. Kaikki alkoi Berte Qvarn- myllystä 1569 ja on jatkunut 14 sukupolven ajan. Nimi SIA tulee osakeyhtion nimestä Slöinge industri AB. Jäätelönvalmistus aloitettiin työllisyysprojektina, jotta työpaikat voitiin turvata kaupungissa.

1970-luvulla SIA Glass alkoi modernisoida jäätelön valmistustaan. Silloin syntyi ainutlaatuinen idea siitä, miten jäätelö tulisi valmistaa. Kesti kuitenkin aikansa saada ruotsalaiset ymmärtämään, että jäätelö olisi valmistettava tuoreesta kermasta ja aidosta vaniljasta. Tätä ennen jäätelöt oli tavattu valmistaa kasvirasvasta. Omistaja Per Stenström tunsi sydämessään, että haluaa valmistaa niin hyvää jäätelöä, kuin mahdollista. Tästä lähtien SIA Glass alkoi kulkea omaa tietään.

Vuonna 1977 SIA Glassin omistaja Per Stenström kävi USA:ssa ja näki siellä jäätelöbaareja. Hän toi sen jälkeen ensimmäisenä Ruotsiin irtojäätelön.

Perheyritys on edelleen Stenströmin suvulla. Per luovutti vetovastuun tyttärilleen 2020 ja luopui operatiivisesta roolistaan yrityksessä. Näin 14. sukupolvi jatkaa tämän Ruotsin vanhimman yrityksen parissa.

Bertegruppen yritykseen kuuluu edelleen SIA Glassin lisäksi oma maatila Berte Gård sekä mylly Berte Qvarn. Oman tilan lehmien maito käytetään edelleen 2020 luvulla jäätelönvalmistukseen!
Herkuttaako?Herkuttaako?

Herkuttaako?

Etsi kartalta SIA-jäätelökioski tai -jälleenmyyjä ja kiiruhda nauttimaan SIA-suosikkijäätelöäsi!